در استانهای کردستان و کرمانشاه گرایشی بهنام ارغوانبافی رایج است. در این گرایش از شاخههای درخت ارغوان که نوعی بید است، برای تولید محصول استفاده میشود است (شکل ۲-۹).
ارغوانبافی کردستان در اغلب مناطق استان و بهویژه منطقهی اورمانات رونق دارد و با نام سَهوَهتَهبافی نیز شناخته میشود.
اَرغَوان با نام علمی Cercis siliquastrum، یک گونهی درخت از سردهی ارغوان است. بلندی آن گاهی به ۱۲ متر هم میرسد، اما بیشتر به صورت درختچه است. ارغوان گیاه بومی سرزمینهای جنوبی اروپا و جنوب غربی آسیا است و در ایران در خراسان رضوی، ایلام، شاهرود، کرمان، مازندران، گیلان، همدان، لرستان، فارس و کرمانشاه و خوزستان بهصورت خودرو میروید.
محصولات تولیدشده در کردستان و کرمانشاه، تا حدودی از نظر فرم و کاربرد مشابه محصولات استانهای همدان و گیلان هستند اما تنوع کمتر دارند است (شکلهای ۲-۱۰ و ۲-۱۱).