اطلاعات توصیفی پیرامون جنبههای مختلف پژوهش، ازطریق مصاحبهی عمیق با نمدمالان (۶ نفر)، فروشندگان (۸ نفر)، مصرفکنندگان (۱۰ نفر) و کارشناسان صنایع دستی (۵ نفر) گردآوری شدهاست. در این نوع از مصاحبه، رویکرد محقق میتواند کمابیش هدایتکننده باشد اما به هرشكل اوست که موضوع مورد مصاحبهی عمیق را پیشنهاد میکند. محقق آزادی کاملی در ادارهی مصاحبه دارد همانطور که مصاحبهشونده نیز در پاسخهایش از آزادی کامل برخوردار است. همچنین، محقق تلاش میکند محتوای پنهان مصاحبه را مشاهده کرده و آن را به شیوهای کیفی تحلیل کند.
همچنین، در این زمینه، از کارت مشاهده برای ثبت مشاهدات مربوط به پژوهش استفاده شدهاست.
سپس با استناد به انواع منابع کتابخانهای در زمینههای مختلف (بهصورت فیشبرداری و تهیهی جدول)، عوامل متعدد تأثیرگذار بر رونق یا منسوخشدن نمدمالی سنتی تجزیه و تحلیل شدهاست.
ابزار گردآوری اطلاعات تحلیلی این پژوهش، از نوع پرسشنامههای ساختهی محقق میباشد که سوالاتِ پرسشنامهی اول بر اساس نقاط قوت و ضعف نمدمالی سنتی و سوالات پرسشنامهی دوم بر اساس فرصتها و تهدیدهای موثر بر این هنرصنعت بوده است.
پرسشنامههای مورد استفاده در این پژوهش، با توجه به مبانی نظری پژوهش و مطالعات انجامشده و نیز راهنمایی کارشناسان صنایع دستی تهیه شده است. هریک از این پرسشنامهها شامل ۱۶ گویهی معطوف به سوالات پژوهش بوده و پس از بررسی کلیهی پرسشنامههای موجود مرتبط با این موضوع، تهیه شده و درمیان جامعهی آماری توزیع شد.
بخشی از سوالات مربوط به پرسشنامهها از مقالات محققین داخلی در سالهای گذشته بهدست آمده و بقیه را محقق طراحی نموده است.
با توجه به ماهیت موضوع پژوهش، این نتیجه حاصل شد که در هر سوال تأثیر یک متغیر مورد سنجش قرار گیرد.
طیف پرسشنامه بر اساس مقیاس لیکرت با طبقهبندی جدول زیر طراحی شدهاست:
طیف پرسشنامهی پژوهش بر اساس مقیاس لیکرت